Schietsporten worden steeds populairder, en dit is waarom!

Schietsporten kunnen je helpen je op één specifieke taak te concentreren en je hersenen daarvoor te trainen. Met al deze voordelen mag het geen verrassing zijn dat schietsporten steeds populairder wordt. Je hebt meer redenen dan ooit om naar de schietbaan te gaan. Wat dacht je van het aanleren van een aantal fysieke vaardigheden die zowel leuk als goed voor je zijn? Schietsporten bieden je fysieke vaardigheden die zowel in andere gebieden van het leven als in de sport zelf gebruikt kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het opbouwen van uithoudingsvermogen, hand-oog coördinatie, kracht en fijne motoriek.

Voordat je aan een schietsport begint…
Voordat je overgaat tot een luchtbuks kopen en begint met de schietsport, is het zaak om meer te  weten te komen over de sport én over het geweer. Naarmate je je luchtbuks meer gebruikt, zul je er beter mee kunnen omgaan. Eenvoudige dingen zoals het in elkaar zetten van de luchtbuks zullen een tweede natuur worden. Op de schietbaan wordt meestal geoefend met een stilstaand doel met weinig tot geen helling en een comfortabele plaats om je geweer te laten rusten. Zo kun je met een gerust hart beginnen met de schietsport.

Wordt schieten je sport, of blijf je bij een andere sport?
Niet iedereen houdt van schietsporten. Sommige mensen houden van voetbal, anderen van tennis, en er zijn ook veel korfbal liefhebbers in Nederland, dat betekent dat iedereen wel een sport kan vinden waar hij of zij zich in kan vinden. Heb je een oog voor details, en veel geduld en doorzettingsvermogen? Dan kun je goed worden in de schietsport en een topschutter worden.

Als je 18 jaar of ouder bent en aan alle strenge regels voldoet, kun je beginnen met schieten met echte geweren.

Goed om te weten: er zijn strenge regels over wie een geweer mag bezitten
En terecht natuurlijk. Ook worden deze regels elk jaar gecontroleerd. Als je hier niet elk jaar mee te maken wilt hebben, maar toch competitief op hoog niveau wilt schieten, is een luchtbuks een goede keuze. Je kunt een luchtbuks op internet kopen. Lees je in over luchtbuksen voordat je er een gaat kopen, zodat je de juiste krijgt. In Nederland is het legaal om een luchtbuks te kopen, maar er zijn wel wat regels.

In Nederland mag je een luchtbuks alleen gebruiken op privéterrein of op schietbanen
Het is tegen de wet om een luchtbuks in het openbaar of op openbaar terrein te gebruiken. Ook moet je minstens 18 jaar oud zijn om een luchtbuks te kopen. Dit wordt gecontroleerd met het aantonen dat je 18 bent middels een geldig identiteitsbewijs. Ook zijn er in Nederland regels over hoe sterk of groot een luchtbuks mag zijn.

Focus en concentratie zijn belangrijk als je zo goed mogelijk wilt schieten
Wist je dat schieten gebruikt kan worden als een manier om tot rust te komen en na te denken? Tijdens meditatie traint iemand zijn aandacht en oplettendheid door mindfulness technieken te gebruiken of zich te richten op een bepaald object, gedachte of activiteit. Dit helpt hen een heldere, vredige en stabiele gemoedstoestand te bereiken. De schietbaan is een geweldige plek om te mediteren, omdat je al je aandacht op je schot moet richten.

Is het goedkoop om met een schietsport te beginnen?
Hoewel veel mensen geïnteresseerd zijn in de schietsport, kan het moeilijk zijn om te beginnen als je niet over de juiste kennis beschikt. Ook de prijs van de eerste aanschaf kan een probleem zijn. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze niet mee kunnen doen als ze niet het juiste gereedschap hebben. Maar dit is niet het geval, over het algemeen heeft onze schietvereniging alles wat je nodig hebt om aan de sport deel te nemen!

Foto’s: Shutterstock / Bron artikel: Barneveldse krant

Openingstijden

Voor lucht- en vuurwapenschutters
Maandag - Donderdag : 19:00 - 23:00
Bar open tot 22:30.

Voor (jeugd-)luchtschutters
Zaterdag : 9:00 - 12:00

WM3 formulieren
Ma en Wo tijdens openingstijden
Za van 10:00u tot 12:00u

Nieuwsbrief

Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief
[mc4wp_form id="571"]

koningsschutters © 2024. Alle rechten voorbehouden.