Op zaterdagochtend zijn onze banen speciaal gereserveerd voor de jeugd.

Als jeugdintroducé kun je onze vereniging vanaf 2 maart 2024 op zaterdagochtend bezoeken. Je krijgt dan de gelegenheid om van 10:00u tot 12:00u met een luchtgeweer te schieten onder begeleiding van een veiligheidsfunctionaris. Naast een introductiegesprek krijg je een beknopte instructie gericht op een leuke, maar verantwoorde kennismaking met de schietsport. Je krijgt van ons gratis 2 kennismakingslessen waarbij een veiligheidsinstructie een standaard onderdeel is van de kennismaking. Hierna kan je besluiten lid te worden van de schietvereniging. Tijdens de lessen stellen we naast een luchtgeweer ook de schietkaarten en veiligheidsbril gratis ter beschikking.

Inhoud introductie

De eerste les staat in het teken van de introductie en zal ongeveer 60 minuten duren. Er wordt op de eerste introductie les vooral stil gestaan bij de veiligheid rondom de schietsport en wordt er door de introducé onder begeleiding van een veiligheidsfunctionaris geschoten met een luchtgeweer. Na afloop is er ruimte voor een gesprek en kan je ook een indruk krijgen van de vereniging.

Registreren

Zorg ervoor dat je tijdens deze eerste introductie les tussen 10:00 – 10:15 uur aanwezig bent in verband met het registreren van de persoonsgegevens. Voor het registreren heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Vergeet dit niet mee te nemen.

Ouders

Je ouders mogen gewoon meekomen en kijken hoe het er op onze schietsportvereniging aan toegaat.

Kledingadvies

Sportkleding of niet te strakke jeans/broek wordt aanbevolen.

Vrije inloop

We hanteren een vrije inloop waarin tussen 10:00 en 12:00uur kan worden geschoten op onze locatie aan de Baanvelden 22, 4715 RH in Rucphen. Nadat je de introductie les hebt gekregen mag je vrij schieten op de baan, waarbij de veiligheidsfunctionarissen toezicht houden en eventuele vragen beantwoorden. 

Veilig sportklimaat

SV Koningsschutters is actief bezig om de veiligheid verder te promoten en hier horen gedrags- en spelregels bij. Dit om het gewenste gedrag te stimuleren en het ongewenste gedrag in en rondom sport aan te pakken. Alle trainers van de Schietvereniging Koningsschutters zijn uiteraard KNSA gediplomeerd VVF (Verenigings Veiligheids Functionaris) en in het bezit van een V.O.G.

Privacy

Schietvereniging Koningsschutters is wettelijk verplicht voor 1 jaar de volgende gegevens van een introducé te bewaren:

  • Voorletter(s)
  • Naam
  • Woonplaats
  • Soort en nummer legitimatiebewijs

Na 1 jaar worden deze gegevens automatisch verwijderd uit onze database.

Openingstijden

Voor lucht- en vuurwapenschutters
Maandag - Donderdag : 19:00 - 23:00
Bar open tot 22:30.

Voor (jeugd-)luchtschutters
Zaterdag : 9:00 - 12:00

WM3 formulieren
Ma en Wo tijdens openingstijden
Za van 10:00u tot 12:00u

Nieuwsbrief

Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief
[mc4wp_form id="571"]

koningsschutters © 2024. Alle rechten voorbehouden.