Lid worden

Kennismaken met onze vereniging

Om met vuurwapens te mogen schieten moet je minstens 18 jaar oud zijn. Voor jeugd, vanaf 10 jaar, bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding met luchtwapens te schieten. Onze vereniging heeft een ruim aantal wapens beschikbaar die je als introduce, aspirant of lid (gratis) kunt lenen. Beginnende schutters kunnen in het eerste jaar alleen met luchtwapens of klein kaliber vuurwapens schieten.

Niet iedereen kan introducé, aspirant of lid worden van een schietvereniging. Het bestuur bepaalt of het nieuwe leden wil en kan aannemen, dit ook vanwege het gebruik van vuurwapens en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Daarom vraagt het bestuur van schietvereniging Koningsschutters van haar leden een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Voldoe je aan de hierboven genoemde voorwaarden en heb je interesse om lid te worden? Maak dan een afspraak met onze secretaris voor een kennismakingsgesprek via dit formulier. De secretaris is ook bereikbaar op telefoonnummer: 0165-342967 op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Als je zonder afspraak langs komt, dan is er kans dat de secretaris niet aanwezig is.

Lid worden, stap voor stap

1: Kennismaken

Een lidmaatschapsaanvraag begint met een kennismakingsgesprek. Je bent dan introducé bij onze vereniging. Een kennismakingsgesprek kan je hier aanvragen.

Mogelijk kan je aansluitend aan dit gesprek, als introducé, een paar keer proefschieten via onze kennismakingskaart. Deze kaart kost € 40 (contant te voldoen) en hiermee kun je drie keer een proefbeurt met een klein kaliber pistool van de vereniging schieten op de 50-meter baan. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van een van onze gecertificeerde instructeurs.

Het bestuur besluit of je in aanmerking komt voor een introductie (kennismakingskaart).

2: Lidmaatschap aanvragen

Nadat je 3 maal een proefbeurt hebt geschoten kun je een lidmaatschap aanvragen bij de secretaris door inlevering van de volgende formulieren:

  • Ben je nog geen 18? Vermeld dit dan op het aanmeldformulier wat je hier kan vinden;
  • kopie geldig legitimatiebewijs;
  • recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) met een indicatie geen bezwaar voor beoefening schietsport – niet ouder dan 2 maanden. Het aanvraagformulier voor een VOG is verkrijgbaar bij de secretaris;
  • 2 recente pasfoto’s;
  • Een SEPA machtigingsformulier (voor de automatische incasso van de contributie). Deze is verkrijgbaar bij de secretaris.

Hierna besluit het bestuur, ondersteund door het advies van de ballotagecommissie, of je als aspirant wordt toegelaten. Dit besluit is definitief. Er kan dus geen beroep tegen worden aangetekend.

Het inschrijfgeld bedraagt € 80 (contant te voldoen). Het inschrijfgeld hoeft alleen te worden voldaan als je als aspirant wordt aangenomen. Uit deze kosten worden het (eenmalige) KNSA entreegeld en afdracht van het lopende jaar vergoed.

De bedragen van de maandelijkse contributie aan de vereniging en jaarlijkse afdracht aan de KNSA staan in het contributieoverzicht.

3: Aspirant

Voordat je volwaardig lid bent ben je eerst zes maanden aspirant. In deze periode volg je de verplichte interne schietsportintroductiecursus en word je geballoteerd.

Voor ervaren (KNSA aangesloten) schutters en verlofhouders bestaat er een aangepaste opleidingsroute. Vermeld en beschrijf in dat geval je ervaring op ons aanmeldformulier onder vermelding van het KNSA licentienummer en voeg, indien van toepassing, een kopie van het verlof toe.

Voor aspirant jeugdleden (t/m 17 jaar) zal de opleiding anders verlopen en de verdere instroom tot luchtsportschutter via onze jeugdtrainer gaan.

4: Definitief lid

  1. Schietsportintroductiecursus met goed gevolg afgerond.
  2. Positief advies ballotagecommissie.
  3. In bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Als er een besluit is genomen is dit definitief. Er kan dus geen beroep tegen worden aangetekend.

Belangrijk om te weten:

– Onze luchtbaan is alleen voor jeugdleden geopend.
– PCP wapens zijn NIET toegestaan op de 100 meterbaan. Wel op de 50 meterbaan.

Openingstijden

Voor lucht- en vuurwapenschutters
Maandag - Donderdag : 19:00 - 23:00
Bar open tot 22:30.

Voor (jeugd-)luchtschutters
Zaterdag : 9:00 - 12:00

WM3 formulieren
Ma en Wo tijdens openingstijden
Za van 10:00u tot 12:00u

Nieuwsbrief

Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief
[mc4wp_form id="571"]

koningsschutters © 2023. Alle rechten voorbehouden.